Bra dag trots förkylning.

Känner ändå att jag ungefär vid denna tidpunkt skulle behöva en liten brejk i form av  träning! Kommer igång så mcyket bättre med pluggandet efter en rejäl paus! :) Men det fick bli en latinpaus och ja, nu börjar faktiskt latinet sätta sig lite, Jippie! :D Men snart är det tillbaka till KOL, njursvikt och stroke!

Idag åt jag lunch med PG på stan. Mycket mysigt och underhållande. Efter lunchen blev det en latte på Waynes och sen lite strosande i diverse butiker. ;) Köpte även en födelsedagspresent! Undrar åt vem? Tihi.

Böckerna kallar! Liberi vocant! (?)

Förkyld dag...

Vaknade imorse och kände inte alls pepp på att gå till skolan... Men hade ju uppföljning, så hellre sitta där och snora i två timmar än att göra massa extra uppgifter! Sagt och gjort. Vi fick bulla också. Det var nog det som fick mig att gå till slut. Mmm, bulla! Skippade iallafall etik-lektionen, precis som alla andra. Funderar på att skippa reumatologiföreläsningen på onsdag, är ju ändå bara våra egna frågor då? Och plugga hela dagen?

Imorgon ska jag på lunch med PG iallafall. Ska bli mysigt, undrar vart vi ska gå? :)

Ikväll har Sambo varit här på middag, mys och idolkollning! Alltid lika skoj! Just nu sitter jag och väntar på min allra käraste kompis! Men han har inte ens slutat än så jag kommer nog hinna lägga mig innan han kommer hem. För jag tänkte lägga mig typ nu. Haha. Har redan suttit uppe och nötat framför datorn i en timme för att hålla mig vaken men nu går det knappt längre... Måste ju ha krafter till pluggandet imorgon!

Jag har dock gjort någonting vettigt idag; fixat nytt pass! :) New York here I come. Ska få det på måndag! 400 pix men det är det ju värt. Synd bara att man måste "ha ett neutrallt ansisktsuttryck" = inte le! Så det blev inte så vackert. Sen funkade inte pennan som den skulle heller så namnteckningen blev också åt skogen. Tur att man har körkort så man slipper visa passet så ofta iallafall!

Nej, nu ska jag sova! God natt allesammans.


Jobb, jobb!

Har kommit hem från jobbet! Eller kom hem för över en timme sen men har bläddrat igenom tidningarna och kollat på flygbiljetter till Tyskland och så... Men nu ska jag börja plugga så jag blir färdig någongång! Har haft en kanonlugn helg på jobbet. SKÖNT! Nu när det var första gången och så... Och så kände jag mig ju inte helt kry så det var skönt att inte behöva ta ut sig alldelens! Annars så har jag varit hos kusinerna och myst! En bra helg. Men nu väntar en hektisk vecka med avslutan på tentan nästa måndag. Efter dte är det praktik! :)

Måste plugga nu. Bara en macka först...

Inte lika stressad...

Man måste lära sig att stressa ner... Man kan inte hinna med allt utan måste prioritera. Just nu håller jag på att tvätta, betala räkningar och ska sen plugga lite MEN måste kolla på idol faktiskt. Och har varit på stan och fikat med en kär gammal vän. Otroligt mysigt! :) Så ja, blir nog en liten stressig helg men ja, vad gör man? Kanske inte kommer gå lika bra på Utg på måndag som det skulle men så får det bli! Kommer ju att gå bra men allt kan ju nästan alltid gå bättre. Jaja, vi hade konstiga frågor men jag har läst i boken och varit på alla föreläsningar. Så det så. Vad mer kan jag göra?
Näe, måste hinna läsa åtminstonde en sida innan jag ska hämta tvätten! (Och ja, hämta inte hänga... Inte sen nån snodde min nya tröja! Hrmpf!)

Webbföreläsningen.

Vi börjar klockan tio idag men var duktig nog att kliva upp tidigt ändå och sitter nu och kollar på en webbföreläsning om stroke som vi sedan ska ha föreläsning om idag! :) (Och ni märker ju hur intressant jag tycker att den webbföreläsningen är..?)Sen tänkte jag också hinna med att läsa lite latin innan jag ska väcka min älskling! Jag har också lyckats att göra en "Kallur". En fläta i luggen alltså. Sist när Ekorrens lillasyster gjorde en på mig sa jag det själv: "Det är så svårt för allt bli bakvänt i spegeln". Så nu kollade jag helt enkelt inte i spegeln! :) Haha.

I helgen ska jag och syster vara barnvakt. Sen fick jag erbjudande om att jobba och sa ja och glömde att syster skulle bort på söndag... :( Men det löser sig nog ändå; jag akn jobba och hon kan åka på trädgårdsfest för barnen kunde så skjuts med andra. Fina barnvakter vi är. (Ja, det är mitt fel.) Men det ska bli kul att jobba. Lite nervös för det är inte "min" avdelning utan avdelningen bredvid. Hoppas det ska gå bra!

Blivit lite träning denna vecka men har inte riktigt haft tid. På torsdag ska dock jag och syster på vattengympa! :)

En mycket BRA sak som har hänt är att vårt sista seminarium den 22/12 är flyttat till den 12/1. Åh, det glädjer mig att det fungerar att tjata! :) Tihi. Dessutom så har jag min sista lektion 16/12 så jag får lååångt lov innan jul! Wie.

Mycket produktiv dag.

Skulle hinna plugga massor idag. Började med att jag var och tränade med systeryster. Bra, då får man det avklarat på en gång! Sen slog jag två flugor i en smäll och for och handlade till ostkvällen ikväll på en gång! Dagen börjar bra. Men sen... Kom hem. Var ju tvungen att duscha. Sen packa upp maten. Sen fixa till lite hemma eftersom Mofa skulle komma och gå husesyn och så inför ostkvällen. Helt plötsligt var klockan tolv. MEN jag hade hunnit äta lunch. Wie. På eftermiddagen har jag nu läst, sammanställt lite frågor från gruppen inför föreläsningarna nästa vecka. Och sen? Nej, inte så mycket mer näe... Nu måste jag laga till mig lite middag och sen fixa mig eftersom Kalix-bon kommer klockan sex! Så nej, blev inte så mycket pluggat som jag hade hoppats! Men det är svårt när man har en hel dag. Bättre med halvdagar. Så man kommer ut ur huset. Blir mer motiverat att plugga då. Eller jag blir iallafall. Så imorgon eftermiddag tänkte jag plugga litegranna! :)

Näe, nu ska jag laga korv och snickra ihop ett kort att skicka ner till Slovakien!

Childhood!

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

http://www.uppdragbarn.se/

Det kan inte vara sant...

Men jo, visst fick jag raktikplats i Enköping! Suck. Ska gråta mig till sömns nu. Och inte är min älskling hemma för att trösta mig heller. Jag dör. (Nästan iallafall.) Mitt liv går under.

Chili con carne!

Jag har gjort en otroligt god chili con carne nu! :) Mmm... Synd att det bara är jag som får smaka! Min kock är för ovanligheternas skull på jobbet på en måndag! Men det är ganska okej för jag har hunnit greja hemma, handlat, pluggat och ska och träna sen innan det blir mer plugg! För sen är han hemma tisdag-onsdag och då är det svårt att få saker gjorda... Fast lyckades med samma sak som förra veckan, är borta HELA onsdagen. 8-20 är det skola! Jaja. Denna vecka blir det mycket plugg men det kanske blir bättre nästa vecka då?

Sitter och slänger in lite bilder från helgen på datorn. Blev en lyckad helg trotts allt och mysigast var absolut söndagen med mama! :) Jag har kanske världens bästa mama. Eller inte kanske, jag har! Inte helt fel var det att åka bil och tåg med sambo heller! :P

Nu ska jag snart sätta mig med latinet innan det blir träning och efter träningen blir det nog reumatologi och så tar jag hjärtsvikt imorgon. Vilken plan! :)

Har börjat packa inför helgen ute hos farmor också! Ska bli jätteskoj! Hugga ved, det är träning som heter duga det! Och så massa mys och skoj med familjen såklart! Längtar! Bra att ha något att längta till en jobbig vecka! :)

Snart dags.

Jag ljuger om jag säger att jag inte är nervös.Har ju inte varit där på över två år. Men det blir bra. Har nästan packat färdigt och det blev en större packning än beräknat, som vanligt! Men nu ska jag läsa lite i böckerna sen äta lunch innan jag går mot tåget. Eller kanske ska cykla ändå? Den som lever får se.

Snart dags att sova.

Hann faktiskt med en hel del idag.. Trots att jag inte trodde det. Men medicinboken får följa med på resan så hinner jag läsa ikapp mig lite! :) Passet fick som sagt vänta, kände mig inte heller pepp på att fixa till mig idag! Istället blev det äntligen träning. Vaknade imorse utan att ens känna mig det minsta förkyld! :) StyrkaMedel blev det och det var en lagom första träning på jag vet inte hur länge. Men nu ska det bli ändring. Nu har jag hela fem gympa-kompisar så ensam lär jag knappt aldrig behöva gå! Wie. Sen var jag förbi farmor en stund i eftermiddag. Världens bästa tant! Vi åt muffins, pratade litegranna och sen spelade vi naturligtvis 500, med 10 kort. :) Tihi. Kvällen blev längre än jag trott eftersom Kocken fick jobba sent. Han kommer om en kvart typ! Då blir det mat (för han) och fika för mig (säkert för han också). Muffins, muffins, muffins!Don't worry sambo, finns kvar till tågresan imorgon också! :)

Lite mer...

Kom på några fler saker:
- Lämna tillbaka böcker
- Hämta böcker från Adlibris
- Fixa pass (fast det får någ vänta)
- Ladda mp3

Kanska måste skippa idol ikväll ändå?

Mycket att göra.

Idag har jag tänkt hinna med hur mycket som helst. Helst allt på förmiddagen också! Jag ska:
- Plugga
- Packa tills i helgen
- Träna
- Baka m,uffins
- Träffa farmor
- Vara hemma innan åtta och kolla på idol

Bara pluggningen kommer att ta typ 4 timmar så bäst att sätta igång! :)

Lördagdag.

Har glömt att skiva vad jag gjorde på lördag! Jag, syster och en av hennes kompisar som var och hälsade p från Stcokholm var på stan. Först lunch, sen shopping och sen fika. Köpte dock bara en t-tröja. Sen for vi hem till syster och åt krabba! Mumma! Vi städade sedan ur hennes garderob (jag ska städa ur min ikväll tänkte jag) och så ingick vi en pakt: Vi ska inte shoppa någonting onödigt innan NY. Så det så. Köpstopp. (Om det inte är arbetskläder, baskläder eller annat som man har belägg för att köpa. Allt måste dock godkännas av den andra!) Superbra ju! Och tänk vad pengar man sparar och sedan kan göra av med i NY! :D Great.

Sitter och försöker plugga nu. Håller på med lungsjukdomsfrågorna. Men det är så intressant så det tar tid! Man vill ju läsa allt! Har inte hunnit med varken latin eller webbföreläsningar. Börjar dock känna mig ganska klar nu (läser i boken mellan webbisarna tänkte jag). Så det ska bli transfusionsmedicin nu för hela slanten i 2,5 timmar!


Äntligen redo.

Har blivit lite trixande idag men NU ska jag sätta mig ner och plugga. Äntligen faktiskt. Skam bli skönt att få detta gjort och komma lite före till nästa vecka. Alltid skönt att ligga före. Speciellt i denna kurs då det faktiskt kan bli en hel del att göra utan att man tänker på det. :) Dagen började med att min älskling stängde av sin väckarklocka och kom en timme sent till jobbet. Suck. Ingen god morgon. Sen tyckte jag att jag förtjänade lite sovmorgon så klev inte upp förens nio och tog en lååångdusch! Mmm. Det bästa med helger! Sen har jag trixat lite med blommorna på balkongen (Btw, när bör man ta in dom?) och fixat lite med kameran och ordnat til lite här hemma. Men nu så! Nu ska pluggandet sätta igång!

Äntligen är det också för Freddie som igårkväll kom fram till Kosice där det ska spenderas 6 händelserika år. Förhoppningsvis! :) Att dom är händelserika alltså, inte att det ska spenderas. För om jag fick välja skulle det inte ha flyttats överhuvudtaget! Men nu får vi se det positiva! Någon att hälsa på, ofta! :D

Nej, latin och KOL väntar. Plus 3 timmar med webbföreläsningar! Jippie?

Trevlig kväll!

Hade en mysdag igår då både jag och min älskling var ledig. (Eller jag hade ju webbföreläsningar men dom kan jag ju alltid kolla på idag. :) Vi var ute på Nordea på Boländerna och växlade valuta (stolt syster?) och köpte massa godis. Sen var vi bara hemma och myste på innan vi for och köpte lite pärlor. Sen var det dags att dra sig mot syster och middag! Blev en mycket mysig kväll... :) När vi kom hem fick vi sällskap av Freddie och mr T. Min Freddie som nu har åkt ifrån mig! :( Men jag ska nog snart komma och hälsa på! Tihi. Blir inte av med mig i första taget inte!

Idag klev vi alltså upp tidigt för att vinka av och sen har jag hunnit tvätta lite och sova en sväng på soffan... Bara 15 minuter men ändå! Skönt... Nu ska jag höra av mig till syster och se om vi ska hitta på något idag. För övrigt så ska jag nog kasnke plugga lite idag. Eller imorgon. Måste tydligen lära mig svenska för att lära mig latin så det är väl bara att sätta igång! Och som sagt, lite webbföreläsningar. En sak slipper jag iallafall iår. S-HLR examinationen, eftersom jag har gjort den i sommar på jobbet! Jippie! :)

Näe, nu ska jag hoppa in i duschen! Hade tänkt göra mitt pass idag men det får vänta någon dag till tror jag. På lördagar ska man ju egentligen inte göra något seriöst ändå! :)

Låång dag.

Började halv tio idag och slutade fem. Lång dag som sagt. Men vi fick ju långlunch också! Efter skolan lämnade jag tillbaka lite böcker och sen var jag på pärlshoppen! 20 % rabatt på allt! Hade bara 40 spänn så ska dit imorgon igen med Kocken. Eller kanske ska släppa iväg honom till gymmet medan jag går där, tar nog ungefär lika lång tid! Haha. Sen kom jag hem och lagade korvstroganoff. Mmm, länge sedan och det är ju så gott! Skulle plugga lite sen tänkte jag men inte har jag ens öppnat en bok. Jag har sorterat pärlor och papper istället, men det behövdes! Så lite skol-arbete har jag ju gjort och jag är ju ledig i helgen. Bestämde mig för att jag inte är peppad nog att arbeta och känner mig inte hundra i förkylningen så vill inte smitta ner patienterna! Kanske kan jobba någon dag nästa vecka om jag känner mig kryare! :) Kul med pengarna ju! Nu väntar jag desperat på att min älskling ska komma hem men det dröjer nog ända till tolv i natt... Så kanske ska sätta mig med latinböckerna ändå?

BTW så har dom nu äntligen döpt en storm till Hanna! Den far in över Haiti just nu. Som nummer tre i ordningen på bara en kort tid. Stackare! Men Hanna var tydligen inte värst iallafall.

Oj...

Så snabb jag var på att plocka undan, hinner uppdatera lite till här. :) Nu har alltså skolan börjat. Känns skoj! Dock skolkade jag första gången redan idag! Och tur var det. Föreläsaren sa endast det som stod på papprena och jag hann till BMC för att skriva ut 250 sidor av bl.a. åhörarkopior och annat nyttigt till kursen! För när föreläsningen väl var slut hade jag hunnit sitta en timme och var i princip färdig medan det då kom ca 20 personer till ur min klass för att skriva ut... (Alla försökte ta allas utskrifter, KAOS!) Sedan for jag ner på stan för lite nyttig shopping. På inköpslistan stod bl.a. skrivarpapper, register, pärlförvaring, kollegieblock, växla pengar på forex och fylla på busskort. Allt hanns med och hem hann jag innan jag susade iväg på min latinkurs. Det är kul men lite svårt. Många har läst latin innan och så dessutom måste man ju kunna svenska! Grammatik och annat alltså.. Måste läsa på lite tror jag. Dativobjekt och subjektiv prediktasfyllnad läste jag inte om igår direkt!

På den vanliga skolan går det bra. Vi har haft intressant föreläsare redan och det ska bli kul att sätta igång på riktigt! Inte lika roligt var det att lägga 3000 kr på studielitteratur dock... Men vi hade ju fått studiestöd så jag slapp låna av snutten min! Hinner inte skriva mer nu. Hör hur någon kommer i trappen och jag som inte har hunnit tända ljusen!

Bulgarien!

Som lovat kommer här lite bilder från Bulgarien då... :)

 Äntligen framme!

 Någonstans ute i vattnet snorklar Kocken.

 Solning vid hotellpoolen.

 På väg ut på utflykt till Nessebar!

 Drink-, nej jag menar dryckes-paus!

 Kanske världes godaste minimunkar... Mmm...

 Enda bilden på oss tillsammans! (Helkropps.)

 Vissa blir lyckliga för lite?

 På väg hem igen. Lite bruna är vi trots avsaknad av solning?

Näe, nu måste jag fortsätta städa och fixa fika innan min älskling kommer hem! :)