Snart hemma igen!

Nu är ännu en vecka på praktiken avklarad och det går bara bättre och bättre! :) Hade mittbedömning i onsdags och fick bara beröm! Tihi. Annars har det varit ganska lugnt sen sista bloggningen. Jobbade kväll i fredags och fick jobba med faster Y! Sen var det en lugn helg... Det mest spännande som hänt var väl att jag fått vara med på en knäoperation på praktiken! :) Spännande, lite äckligt men mycket intressant!

Snart ska jag iallafall HEM! Jippie. Och fick höra av mama igår att det hade snöat hemma. Bäst att packa långkalsonger och ta på vinterjackan. Åh, det ska bli så härligt! På lördag kommer småkusinerna (måste sluta kalla dem så, de är ju faktiskt snart 14 och 11 år gamla!) och så ska vi se på nya Bond-filmen! :D Kan det bli bättre? Tror inte det!

Väntar på mina pojkar, igen!

Åh, nu är jag hungrig och om dom inte ringer inom en halvtimme så gör jag middag till klockan  åtta! Jag är så hungrig. Man blir det efter en dag på jobbet! :) Praktiken funkar bra. Jag har hand om en patient för min andra patientplats är tom... Blir lite lite att göra men jag spanar runt och hjälper till med annat! :) På fredag ska jag faktiskt jobba "på riktigt", det ska bli skoj för denna gång är det på min riktiga avdelning. Tihi. Och på fredag får man ju pengar också, efterlängtat. Då får jag se hur mycket jag kännar på att jobba en helg också. :) Fast ob:n kommer ju nästa månad men men.

Näe, ska läsa det sista skolgrejerna nu sen ska jag börja trixa med maten.

Väntar tålmodigt...

Fast jag håller på att somna på tangentbordet... Men ska nog försöka hålla ögonen öppna till Älsklingen och lillebror kommer hem om dryga timmen! Trött är jag men trots att jag och syster ska träffa mamma imorgon så blir det sovmorgon, till halv åtta! :) Mmm... Can't wait! Näe, men det är okej att somna innan de kommer hem om man bara slumrar lite på soffan va?

Tidig dag!

Fick sluta lite tidigare idag. Eller lite och lite, fick gå halv tolv! :) Wippie! Nu är jag hemma, har ätit lunch och rensat igenom mailen och nu ska jag bita tag i lite skoluppgifter innan jag ska träna och sen möta upp Elin för att gå på en föreläsning om konsekvanserna av valet i USA (?). Vad duktig jag låter. Hoppas allt blir av nu bara! Träningen ligger mest illa till eftersom jag blir så himla miss-pepp på att träna när vädret bara är regn och rusk men jag har inte tränat på länge p.g.a. praktiken så det behövs... Vi får se hur långt jag kommer på uppgifterna först!

Och för övrigt så har Kockens lillebror nr. 1 flyttat in hos oss i några veckor! (Typ 2.) Han ska ha praktik hos min älskling. Idag var första dagen, undrar hur det har gått? Näe, tillbaka till uppgifterna! :)

Mammas och Bosses dag!

Hade tänkt att plugga lite nu på morgonen men har inte riktigt ro i kroppen att sitta ner. Just nu väntar jag på syster. Vi ska åka och handla lite och sen hem till henna och fira Bosse som fyller år idag! Grattis, grattis, grattis! Ett ännu större grattis till min mamma som också fyller år idag. :D

Igår på skolan lärde vi oss CVK och SVP. Det gick bra men det är mycket att tänka på! Efter det kom min älskade AB och hälsa på. Vi åt mysig långlunch (sushi :) och sen shoppade vi loss litegranna! Några fynd gjorde till och med jag! Sen for vi hem till henne i Upplands Väsby och åt middag. Då fick jag för första gången träffa hennes respektive och deras underbart söta hund! :) Efter en härlig middag tog jag tåget hem till Kiss & Bajs som ofta får hålla mig sällskap då inte min älskade Kock gör det. Han är hemma hemma och jag saknar honom massor!

 
AB! :)

 
Hennes bedårande hund!

 
Kiss & Bajs. Alltid redo.


Det går framåt!

Andra dagen på praktiken idag! Det går bra.. Eller bra och bra, det går iallafall! Men oj, vad tidigt man måste kliva upp! Inte alltid så lätt när någon annan ligger coh snarkar i sängen. Jaja, bara 23 tidiga mornar kvar. Jo, jag räknar! Men nu är jag ledig fredag-lördag. Eller ja, ska ju på "skolan" imorgon och lära mig CVK och SVP men bara tre timmar och det är ju praktiskt! :) Frågorna har jag redan gjort så nu väntar jag bara på att älsklingen ska ringa så jag kan börja laga mat! :)

För nervös för att plugga

Är lite nervös nu faktiskt inför första dagen på praktiken och min enda kväll! Bara att supa in allt man kan! Maria ska hämta mig kvart över ett och sen börjar vi två. Känns skönt att ha någon annan där, på samma pass, såhär första dagen! Både Maria och andra Hanna jobbade kväll igår och Louise jobbar dag idag så jag är sist in! Men det ska nog gå bra. Bara att försöka hänga med bäst man kan ju! :) Ska bli skoj. Denna avdelning är inte alls som den som jag jobbat på innan. Här är det mest äldre som ligger hela dagarna. Annorlunda så det är bara till att lära om!

Näe,måste nog sätta mig med latinet lite nu ändå... Snart lunch ju!

Pancakes!

Gissa vad jag blev sugen på till middag? Jo, american pancakes! Mmm... Och efter att ha varit framochtillbaka till Enköping, städat, diskat och fixat lite i lägenheten förtjänade jag det! :) Så här gör man:

Blanda:
2 tsk smält smör
2 ägg
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 nypa salt
3,5 dl vetemjöl

Värm en stekpanna med en klick smör i. Stek pannkakorna på ena sidan tills du ser bubblor. Då är det dags att vända. Stek på andra sidan i någon minut! Så enkelt och så gott! Ät med sylt eller lönnsirap!


Så här blev mina!

Regnet det bara öser ner...

Varför blir man så opeppad på att kliva upp när det regnar ute? Jag skulle vara duktig och kliva upp vid åtta (eller några snozzar efter) men när jag hörde att det regnade ville jag bara krypa längre ner under täcket. Och det gjorde jag. Klev upp nio. Och då gjorde jag mig en stor kopp te och kröp ner i soffan! Men nu ska jag sätta mig med mina anteckningar en sista gång innan imorgon! Lite nervös faktiskt...

Jag och syster skulle ha tränat i Ekeby idag men om detta väder fortsätter har jag då absolut ingen lust att cykla dit! jag känner inte ens för att gå och handla grejer till middagen! Och inte tvätta heller. (Brukar jag ju inte ha något problem med att göra annars.) Jag tyckte det räckte med att gå ut på balkongen och rädda de stackars blommorna från att drunkna!

Hoppas det slutar snart! Annars tänker jag vara inne HELA dagen! Så det så.


Varför blir det så..?

Varför bli alltid ena skon mer smutsig än den andra? Min ena sko igår var liiite lerig på ena tån medan den andra såg helt nertrampad ut? Ingen aning. Ja, nu är de rena iallafall. :) Fick även komplimang för mina fina röda skor igår (dom är ju så rosa så man dör?). Jag log, tackade och skrattade gott inombords... Tihi.



Näe, nu måste jag börja plugga så att det blir någonting av denna dagen! Eller kanske ska fara och handla först och samtidigt få en lunch på McDonald´s? Livets svåra frågor!

Och det gick bra...

:) Dropphastighet ska alltid avrundas neråt och ej svaras i decimaler! Tihi.

Utgång börjar med avgång.

Igår var jag, syster och en av hennes kompisar ut! Vi åt först på avgång (även kallat hemsläp) och sedan fortsatte kvällen på Stockholms! Mycket trevligt. Nu sitter jag och väntar på att en webbdugga i läkemedelsberäkning ska öppna och jag hoppas att jag klarar den (måste ha 100%) för omtentatillfället är när jag är i New York. :) Så bara att hålla tummarna!


Bokad resa!

Jag och syster har bokat en resa ner till andra "syster" i Hamburg lagomt innan jul! Mmm, ska bli så mysigt! Och så, det bästa av allt, få mysa med bäbis! Tihi. :)