Snart Valborg!

Ja, eller snart och snart, idag är det ju kVALBORG. Japp, du hörde rätt. Men jag behöver inte kvala, jag är direktkvalificerad. Haha. För övrigt så orkar jag inte gå ut idag. Ska snart slänga mig på soffan. Man blir trött av allt det fina vädret... Sen så har jag faktiskt fixat och trixat en hel del idag; städat lite, tvättat och handlat. Så jag har rätt att vara trött. Och än är det inte slut. Har fyra brev att fixa till. Så det så...

Någon tycktes nämna något om en tårta, jag lämnar det åt mister T tror jag... Haha.


And know that if I knew
All of the answers I would
Not hold them from you'd
Know all the things that I'd know
We told each other, there is no other way

Världen är emot mig...

Det är tydligen inte meningen att jag ska få en kamera? Jag har till och med varit tvungen att gråta idag då min sista geniala plan gick i stöpet! Skulle ju först beställa på OnOff men dom håller på att typ uppdatera sin sida så det går inte. Eller egentligen tänkte jag till och med köpa kameran i butik (trots att det är typ 500 pix dyrare) men dom hade den inte! Ja, sen inget OnOff, så jag kollade på nätet vilka andra som sälde den och då såg jag Megastore. Ja, om man beställde innan 16 så fick man den nästa arbetsdag. Dock såg jag detta igår klockan 22.30. Too late. (Redan nu känner jag hur ilskan kokar inom mig.) Då kommer nästa bra grej, som tro mig, snart följs av en dålig grej. Hos dom kan man näligen hämta ut kamerna i Stockholm! Wie! Men de ha ingen försäkring på kameran. Ringer pappa idag och får ett okej ändå... Så bara för att vara säker (egentligen för att kolla om det medföljer en datasladd så ringer jag till kundtjänst) och just idag så har de tekniska svårigheter och kan inte lämna ut grejer i Stockholm!!! Men suck. (Det var här jag grät.) Jag ska inte ha en kamera. FANS JÄVLA SKIT! Ja, så blev det med det. Nu har jag beställt från Megastore iallafall och hoppas att jag iallafall får kameran på måndag, men med min tur så får jag den väl lagom till jul antar jag! Ja, jag är bitter. Mycket bitter...

För övrigt . . . Nej, inte riktigt redo att gå vidare än. HATA TEKNIK! Jag vill ha min kamera! Hrmpf!

Jo, födelsedagen var mycket trevlig iallafall (trots att jag inte fick någon kamera). Middagen var otrolig. Mmm, jag älskar min Kock! :)

Gårdagen spenderades med Linda på Ålandsbåten och man kan ju säga som så att det var en händelserik resa. Mmm, det sammanfattar det ganska bra. Surt sa räven. Haha. Dagen idag består av att fixa och trixa! Då jag nu som sagt vad "slipper" att åka till Stcookholm har jag en del tid på mig att göra ingenting. Så jag har spelat Crash. Haha. Näe, har faktiskt tvättat också och nu håller jag på att städa. Ska fixa lite i köket också... Och sen handla. Och sen till syster och fixa kort så att jag kan fixa tavla! Kanske dags att sätta igång. Måste duscha också. Kanske hinner med att träna? Eller nje, det hinner jag nog inte... Tyvärr! :) Haha. Känner fortfarande den där milslånga promenaden i benen. Faktiskt. Kanske ska kolla på ett par nya joggingskor idag på stan iallafall. Och ett par promenadskor. Jo, jag har pengar. Eller inte? :) Suck, är så less nu så att jag börjar skratta.

Tack alla som tänker komma ihelgen och förgylla denna. KÄRLEK!

All I want for Christmas...

Eller på födelsedagen kanske? Vill ha!

Foto: TV4

Ca 1,5 mil...

Har jag och Linda gått idag, duktiga oss! Vi skulle testa att gå slingan inför blodomloppet men vi fuskade lite... Vi orkade inte riktigt orientera oss! Men totalt gick vi ungefär 1,5 mil, strong! Solen sken hela tiden och just nu känner mitt ansikte liiite att det har varit i solen faktiskt. Helt otroligt.

Nu ska jag ta tag i mig själv och läsa klart min hemtenta så att jag kan lämna in den imorgon tänkte jag! :) Wie. Sen ska jag dra mig iväg på cykeln (med mina trötta ben) och handla lite god frukost till imorgon! Tihi.

Är trött nu så orkar inte sitta här längre. Dessutom så måste jag fixa bort mitt nagellack! To-de-lo!


Härligt väder!

Underbart väder idag ju! :)

Dagen började med fika hos Mans-Janis tillsammans med Sara, Maria och Linda från bg H (den bästa som finns). Sen bestämde Linda och jag oss för att det var allt för fint väder för att sitta inne och plugga så vi tog en lååångpromenad som givetvis avslutades med en glass! Sen satt vi ute och gottade oss i solen tills Kocken kom hem efter en betald lunch i Stockholm!? Tur för han...

Imorgon väntar kamerashopping med farmor (hon är världens sötaste btw!) innan jag och Linda ska släpa oss runt milen-spåret inför Blodomloppet! Duktiga oss. Sen ska jag fixa klart min hemtenta, räkna läkemedel och sen klistra album. Kanske städa lite också, inför den stora dagen! Tihi. :)

Nu är det Anna Pihl. Åh, älska tv.

Mysig helg.

Igår var vi iväg till Sättraby där farmors stuga ligger. Jag, syster med sambo och Bo. Och så farmor såklart! Vi rensade i rabatter, grävde upp busar, grävde om landet, betsade möbler, krattade och mycket mera... :) Så härligt! Och fint väder hade vi också. Lagomt varmt och soligt!


Idag sov jag länge.. Till elva faktikst. :) Tihi. Sen har jag färgat håret, slappat hos syster och sen tränat! Nu har jag just gjort middag; egenhändit ihopfixad fiskgratäng. Och gott vart det! :) Nöjd.

Music.

Gone people
All careless and consumed
Gone
Gone going
Gone everything
Gone give a damn
Gone be the birds if they don't want to sing
Gone people
All awkward with their things
Gone

- Jack Johnson

Bloggtorka!

Länge sedan jag skrev nu.. Sen jag har hemma, alltså en vecka sen. Har haft lite av en bloggtorka kan man nog säga. Men inte bara för att min liv är totalt ointeressant utan också faktiskt lite för att jag glömt bort det... Whops!

Jaja, tillbaka till verkligheten igen då! Vad händer i mitt liv? Jag är bäst skulle man kunna sumera ihop det lite fint på. Vi fick vår hemtenta i pedagogik i onsdags. Igår satt jag sex timmar och tada, jag är klar! Alltså, jag är bäst i världen. Nu ska den bara korr-läsas och sen ska jag skicka in den. Den måste in i pappersformat då vår lärare inte vill ha hundra mail... Och jag vet inte riktigt vart pedagogiska institutet ligger så jag funderar på att posta in den men tänk om den inte kommer fram då? Då blir det jobbigt värre. Hur ska man göra? Jag brukar ju må lite smått dåligt de dagar då jag inte gör någonting vettigt. (Alla kollar konstigt på mig.) Men så är det. Jag måste få göra något vettigt på en dag. Vad som helst. Men kan inte sitta en hel dag och göra ingenting. Så nästa vecka, och nu i helgen för den delen, kommer att vara lite jobbiga. Hade storslagna planer på att skriva hemtentamen då men eftersom den redan är klar så spricker ju de planerna lite? Vad ska jag hitta på? Idag håller jag på och tvättar och städa gjorde vi ganska grundligt förra veckan. Vet att jag kommer måsta åtminstonde dammsuga en gång till innan nästa helg men det är liksom bara några timmars jobb? Ska fixa tvätten och sen ska jag ner på stan och låna lte böcker, läsa kan man ju alltid göra... (Och så ska jag köpa en perfekt present till Freddie! Tihi!) Lite räkning skulle jag ju också kunna syssla med... Och på onsdag fyller jag ju år och då är Kocken ledig.. Och han är ledig på måndag också ju. Imorgon ska vi nog ut till farmors stuga och hjälpa henne att fica lite innan hon flyttar ut!

Summasumarum blir alltså: Lördag, måndag, onsdag och torsdag är okej... (På torsdag ska jag och Linda åka Ålandsbåten, tihi!) Så då får jag städa och lite sånt på fredagen, beroende på när alla nära och kära kommer det vill säga.. Ja, det kanske blir en helt okej vecka ändå. Ska bli skönt att vara lite ledig efter en otroligt slapp och meningslös kurs och innan Farmakologi och Mikrobiologi (som enligt vissa källor är den värsta kursen!). Då blir det ös. Fullt ös medvetslös! Så det så.

Nu ska jag bara  kolla ekonomin och sen väntar tvätt och stan!


Hemma i Sundsvall.

Har till och med kört hem! I lill-Lundgrens nya bil! jag fick köra den innan dig Freddie! Haha.

Igår hade jag och min Kock en mysdag. Efter ett besök på sjukhuset gjorde vi stan och åt asiatisk-och-sushi-buffé! Myspys och väldigt gott. sen åkte vi ut på Biltema och shoppade loss. Kocken var tvungen att rusta upp sin cykel lite efter en smärre olycka. Lite pysslande blev det alltså när vi sedan kom hem. Och sen chili con carne med vitlöksbröd till middag, mmm... Framför tv:n satte vi oss sedan. Lite pyssel och plock. Sen bäddade vi för tre ute i vardagsrummet då freddie, mr. T och lill-Lundgren skulle komma och våldgästa oss mitt i natten. Men på morgonen vaknade jag ändå av Kockens väckarklocka, inte hade de kommit nejdå. Dom sov efter vägen istället. Klokt beslut! Men på morgonkvisten kom de ändå. Lite frukost och andra ärenden innan vi mosade in oss i bilarna i morse och gav oss av hemåt (mot Sundsvall alltså). Jag fick som sagt var köra en av de två bilarna. :) Wie. Freddie och lill-Lundgren delade körandet av den andra bilen. Nu sitter jag då äntligen hemma och bara njuter. Ingen hemma dock och det är ju lite tråkigt. Men men. Och sen så blir det ju Så ska det låta ikväll. Myspys.

Imorgon kommer Kocken med lunchtåget och sen är det bara mys som väntar resten av helgen. :) Can't wait.

FreddieFreddieFreddie!

Snart kommer Freddie, WIE! :D

Sjuk...

Var tvungen att skippa sambos fest igår. Var trött och så var det pissigt väder. Men hon ska skatta sig lycklig, hade jag kommit dit hade jag nog smittat hela korridoren för imorse vakande jag sjuk... Hade feber, ont i halsen och var trött. Olidligt trött. Var dock ändå tvungen att ge mig ut i snöovädret imorse då vi skulle skriva klart vår rapport. men nu är vi nog klara så jag är ledig torsdag-fredag och ska kurera mig ordentligt! Speciellt om vi ska åka hem i helgen... Är fortfarande tveksam, kostar ju en del men vore otroligt mysigt! Men då måste jag vara frisk.

Nu ska jag sätta mig ner och pyssla lite granna och sedan slagga framför tv:n. Blir ingen träning iallafall. Kanske ska läsa lite också. Kanske...


Snart träningsdags!

Har just laddat upp inför träningen med lite nudlar och kyckling! :) Gott. Nu väntar lite skolarbete, genomsökning av en bok om Foucault för att hitta diverse (mot all förmodan) intressanta saker. Men jaja, saker som kan vara intressanta att ha med i vår rapport iallafall!

Ikväll är det sedan Anna Pihl och American Idol. Inte världens toppenkväll alltså! Och imorgon är det House men då ska jag bort till sambo på korridorsfest! :) Trevligt värre. tar nog med mig Kocken också. Fast vi stannar nog inte så sent, han ska ju upp på onsdagmorgonen! Det ska jag ju iochförsig också men inte riktigt lika tidigt!

Näe, Foucault väntar!


Del av dagen avklarad!

Har klarat av första delen av dagen nu iallafall. Skoldagen alltså! Var i skolan klockan nio för att få tillbaka vårt PM som vi skrev förra veckan. Fick dock vänta tills kvart över tolv innan vår lärare dök upp. Men den som väntar på något gott..! Under tiden satt vi och filade på vårt nya projekt; en rapport om kommunikation och maktbalanser inom sjukvården. Åh, så intressant! Eller inte..? Ska vara i del gruppen som håller på med Foucault. Och vi fattar än så länge.. Hmm, ingenting? Men det kanske löser sig. Kan man ju hoppas på! Vi är samma grupper som i förra PM:et så det känns kanon. Vi jobbade på bra. Ja, iallafall, när vår lärare sen kommer får vi ett VG+ på rapporten (högsta betyg). Haha, och vi som har lagt ner typ ingen tid alls känns det som? Var ju lediga tre dagar förra veckan ju? Men jag klagar INTE! Haha. Hoppas det ska gå lika snabbt och enkelt med denna rapport nu då!

Ska snart ner på stadsbiblioteket och låna en bok om Foucalut där. Hoppas den är lite mer lättläst än den artikel som vi har fått utprintad. Den är på engelska dessutom. Så jag sätter allt mitt hopp till boken! :)

Efter biblan ska jag på föreläsning mellan tre och fem. Dryg tid. Hoppas jag inte somnar. Sov dåligt inatt! Sen ska jag äta middag innan träningen! :)

Catch you later!

Mer album!

Jag har sorterat mina kort nu! Både från Mozambique och från USA. Så nu ska jag börja klistra in dem och sedan skriva! :) Och imorgon ska jag ner på stan och införskaffa mig lite nya klistermärken att dekorera med!

Tänkte även hinna med att börja räkna lite idag och kanske läsa klart om Foucault! Suck. Men lite plugg bör man ju kanske ha gjort på fem dagar?

Klockan fem blir det träning med syster och sambo! PulsMedel på Ekeby. :) Sen är det middag och Bond hos Syster och hennes sambo men ej Bo. Han är utlånad! :(

Våren fortsätter...

Det underbara vädret fortsätter! Har varit på stan med syster och sambo. Fikade på Café Cappucino, aldrig fikat där förut. Var riktigt mysigt! Först satt vi ute men gav upp efter ett tag. Okej, det är kallt när det väl blåser till. Ska snart ut och gå i det fina vädret igen. Det är så härligt att man bara måste. Faktiskt.

Försöker spara lite pengar. Mest för att ha råd att köpa en kamera i slutet av denna månad. :) men jämt när man känenr så, att man ska spara, så blir det ju så otroligt mycket roligare att shoppa och man hittar saker i alla affärer man går in i. Idag gick smärtfritt, köpte bara en utetermometer! Och en sån behöver vi. Ska fixa upp den sen. Haha. Jag är tjej och jag kan. Hoppas jag...

Mer på min fixarlista för helgen:
- Termometer (som sagt)
- Läsa Foucault (lika trokigt som det låter)
- Räkna i min läkemedelsberäkningsbok
- Fixa undan påskpyntet i nya lådan
- Fixa in kryddhyllan i skåpet
- Klistra i album (men först måste jag sortera korten)
- Allmänt plock i lägenheten
- Dammtorkning av hyllor

Jag har redan hunnit med att tvätta idag. :) Älskar en tom tvättkorg. Och så har jag färgat håret. Blev inge bra. Suck. Men har inte riktigt råd att slänga ut mer pengar på att bli snygg denna månad. (Eftersom jag har kort hår kommer jag måsta klippa mig nästa månad, bara att spara!) Lyckades även spilla på golvet så nu har vi tre bruna fläckar på vårt redan brunspräckliga golv. Inte världens tragedi.

Igår var vi på IKEA och shoppade lite (o)nödvändiga saker. Och sen handlade vi mat för alldellsens för mycket pengar. Men mat är gott och faktiskt nödvändigt. Så det så.

Nu ska jag göra nåt vettigt. Caio.

Spruta.

Sista delen i trilogin är avklarad! Sista sprutan. Nästa gång ska de bara kolla så att jag har fått vaccinationen, annats får jag göra om det.. KUL! Eller så inte.

Var på gymmet idag. Inte något speciellt. Nu på väg hem från akis har jag lyssnat på massa dansmusik så imorgon måste jag gå på aerobics! Så det så.

Snart ska jag göra kyckling med nudlar och vänta på min lyckligare hälft. Han har iallafall gjort något idag. Vettigt allttså. Det har inte jag. Sen ska jag klistra i album och minnas. Sen väntar Jumper på tv:n. Imorgon ska vi på IKEA och spendera pengar vi inte har. Tihi.

Lyssnar på just nu: Akcent - Kylie :)

Ännu en dags ledighet.

Det blev inte IKEA igår för vädret blev bättre så jag och sambo drog iväg till Stockholm! :) Blev en hel del shopping för oss båda och en promenad fram och tillbaka till Moderna för att hälsa på min Kock. Sambo for sedan hem för att plugga lite medan jag väntade på att Kocken skulle sluta. Men vilken tid det tog. Jag köpte mig en Aftonbladet och kan nu det utantill kan jag säga! Haha. Blev en toppenbra dag iallafall!

Det här shoppade jag:
- Ett par jeans
- Pyssel till en toa-skylt
- Pyssel till en skylt åt ytterdörre
- Ljus
- Klistermärken

Innan på dagen hade jag ju varit en sväng på stan och då köpte jag oljefärger åt Kocken min. Han är så duktig! :)

Men nu väntar gymet! Sen ska jag städa och pyssla! Och ringa min nya chef, om det nu mot all förmodan skulle gå idag? Och sen vaccination klockan 17.15! Suck. Men mer suck blir det nästa gång. Då är det blodprovstagning!

Dags för träning! :)

Lång ledighet..

Är som sagt vad ju ledig i fem dagar i rad nu! WIE! Idag har jag redan hunnit haft sovmorgon, varit och uträttat lite ärenden på stan och nu sitter jag med en stor tekopp här hemma. Jahapp... Och nu? Vad lätt man blir uttråkad bara för att man råkar få lite extra tid på sina händer. Ska iväg snart med sambo iallafall. Jag röstar för IKEA tror jag. Iallafall en sväng. Har redan ringt och förvarnat farmis, så vi kan få låna bilen, bara hon får följa med! :) Stcokholm tyckte vi inte rikitgt lät lockande idag då det är stor risk för regn. (Regnade imorse!)

Försöker samtidigt ringa till akis och min blivande chef för att diskutera schema inför sommaren. Men som vanligt sitter han i telefon. Jämt! Vem pratar han med egentligen?

Mer uppdateringar om eventuella köp senare... :) Om vi nu skulle få för oss att gå på stan så har jag spanat in ett par jeans på Gina (som jag troligen inte kommer att kunna ha) men dom ska jag kolla på iallafall om vi går på stan. Shopping, shopping, shopping...

Hektisk helg!

Har varit en hektisk helg för mig. I fredagskväll var jag hemma och fixade till en trerättersmiddag åt min Kock när han kom hem från jobbet! :) Blev en stor succé. Löjromstoast följt av enchilladas med gucca och till sist en sommarkaka. Tänk dig en sockerkaka med chokladbollar i. Mmm, just det!

Lördagen bjöd sen på lunch hos farmor med Syster och sambo samt MaPa som var nere nu i helgen. Sen gick vi en sväng på stan innan det var dags för mig att gå till Maria inför ssk-gasquen! Vi bytte om och lekte lite lekar för att komma in i stämning. Sen åkte vi taxi ner till ÖG's efter ett snabbt besök hemma hos Charlotta! Gasquen hade väl kunnat vara bättre men också så mycket sämre. Tack Linda för att du fixade till min bordsplacering. :) Maten var ätbar även om det var lite för mycket gelé i typ allt! Haha. Roligast under kvällen var iallafall snapsvisorna. Här kommer min och Lindas favorti:

FASS-jazz (Mel: Baloo)

Var nöjd med allt tabletter ger. Gapa, svälj och skölj sen ner

Glöm bort biverkningar du läst i FASS

Å sen kan du ju ta en till, du blir ju frisk om blott du vill

Placebo means "believe in every pill"


Varthän du än strövar I livets misär

Om sorger bedövar - nej, nej, se här

Ta våran dundermedicin

Och snart blir du en piggelin

En vit, en gul, en grön, en röd

Aldrig mera lida nöd

Äta piller?!

Ah, världens käk, kittlar dödsskönt i kistan

Magen, se upp, GLUP!


Och sedan ta en till, bli frisk när helst du vill, när helst du vill, när helst du vill...

Sen var resten av gasquen lite ostrukturerad och det var väl det mest negativa. Var inte alls på humör sedan när väl släppet kom in så det blev en tidig kväll. Då fick jag dessutom skjuts hem! :) Väl hemma var min Kock fortfarande vaken så då hann det till och med bli lite mys!

Söndagen var ju egentligen den dagen som jag längtat och peppat mest till; Eagles! Vi började med en rejäl sovmorgon... Sen kina/sushi-buffé till lunch tillsammans med resten av patrasket som bor här i stan. En till sväng på stan innan det blev fika med kussarna. Sen var det dags att åka med tåget neråt landet och hoppa av i huvudstaden. Där väntade lite mer fönstershoppande på Åhléns innan vi åt middag. Tapas blev det och lite rödvin för de två som ville det. :) T-bana ut mot Globen tillsammans med alla andra 50+are. Väl där insåg vi att vi hade mycket bra platser. Nöjda blev vi naturligtvis. Vi hann bara vänta typ 10 minuter innan allt brakade igång. Sammanfattningsvis var det en otroligt bra konsert. Bäst enligt mig var
Love will keep us alive och Hotel California. Papi och Kocken tyckte bäst om Long road out of Eden. Mycket elgitarr på den. Vi hann med första tåget in till stan och hade till och med 10 minuter till godo för att hinna med vår (den sista) bussen till Upsala. :)

Det var go sömn den natten och morgonen därpå följde en trevlig promenad till skola i ett helt underbart vårväder.

Idag var ännu en härlig dag och nu har jag inte tid att sitta här längre, måste ut! :) Vi har skrivit klart vårt PM om handledning idag dessutom så har vi kompletterat vårt PM i en fördomsfri vård och jag har skickat in min komplettering på mitt omvårdnadsPM! Så jag har ingenting att göra i skolan de närmaste dagarna. =JAG ÄR LEDIG TILLS PÅ MÅNDAG. Kanske ska jag läsa lite i en av böckerna. Kanske... Men nu ska jag ut i vädret som bara skriker efter mig. En lååångpromenad väntar och sen; träning! Lite ihopplock att göra hemma sen i eftermiddag och åh, jag vet knappt vad jag ska göra med all min lediga tid!

Imorgon blir det iallafall mys med sambo. IKEA, Stcokholm eller fika.. :) Allt är mysigt med sambo!

Eagles - Love will keep us alive
I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide

Lost and lonely
Now you´'ve given me the will to survive
When we're hungry, love will keep us alive

Don't you worry
Sometimes you've just gotta let it ride
The world is changing
Right before your eyes
Now I've found you
There's no more emptiness inside
When we're hungry, love will keep us alive

I would die for you
Climb the highest mountain
Baby, there's nothing I wouldn't do

I was standing
All alone against the world outside
You were searching
For a place to hide
Lost and lonely
Now you've given me the will to survive
When we're hungry, love will keep us alive

Over and out. Love.